Ουκρανία: Νεκρός ένας στρατιώτης μας, έξι οι τραυματίες

Αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Με αίμα βάφονται τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας καθώς ακόμη ένας στρατιώτης της χώρας έπεσε νεκρός, όπως γνωστοποίησε το Κίεβιο, στα σύνορα με τη Ρωσία. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φτάνουν στους έξι. 

Η οσμή της σύρραξης γίνεται ολοένα και πιο έντονη,  με τη Ρωσία να αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις της, έχοντας δυναμιτίσει το κλίμα μετά την αγνώριση της ανεξαρτησίας των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Ολοένα και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα πολέμου, με στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Μετά την έγκριση που έλαβε από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε νωρίτερα πως «η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή, είναι το Κίεβο να εγκαταλείψει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», προσθέτοντας πως «η Ουκρανία είναι οπλισμένη ως τα δόντια».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι κινήσεις των σημερινών αρχών του Κιέβου έχουν φέρει τα πάντα στο μηδέν.

«Οι συμφωνίες του Μινσκ ‘πέθαναν’ πολύ πριν από τη χθεσινή αναγνώριση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, όχι από εμάς, όχι από εκπροσώπους αυτών των δημοκρατιών, αλλά από τις σημερινές αρχές του Κιέβου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα όρια εντός των οποίων η ρωσική πλευρά αναγνωρίζει τα ανεξάρτητα κράτη των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

«Σε ποιο βαθμό θα αναγνωρίσουμε αυτές τις δημοκρατίες; Τους έχουμε αναγνωρίσει συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αναγνωρίσει όλα τα θεμελιώδη έγγραφά τους, συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος. Και το Σύνταγμα καθόριζε τα σύνορα εντός των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, την εποχή που αποτελούσαν μέρος της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν.

«Κυρώσεις σε 351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας και 27 άτομα και οργανισμούς» ανακοίνωσε ο Μπορέλ

Κυρώσεις σε 351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας και 27 φυσικά και νομικά πρόσωπα θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μπορέλ, μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι για το ζήτημα της Ουκρανίας, ξεκαθάρισε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των 27 μελών της ΕΕ για το πακέτο κυρώσεων που πρότεινε.

«351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας που ψήφισαν υπέρ μιας τέτοιας απόφασης θα επηρεαστουν από αυτά τα μέτρα. Επίσης, αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν άλλα 27 άτομα και οργανισμούς», είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Μπορέλ ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ«Ο Πούτιν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων», τόνισε.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση