Η «βαλτωμένη» έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία Σκαφτούρου – Το «ορφανό» αποτύπωμα και η βλάβη στο stand

«Βαλτωμένη» και χωρίς κανένα στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών παραμένει η άγρια δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου που έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4) στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Παρά τις διαρροές τις πρώτες ημέρες της δολοφονίας, περί άμεσης εξιχνίασης της εκτέλεσης του «Θείου Τζο», που έπεσε νεκρός με 10 σφαίρες από καλάσνικοφ σε σώμα και κεφάλι, οι έρευνες δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ο φάκελος της δολοφονίας Σκαφτούρου «στοιβάχτηκε» μαζί με ακόμη 20 και πλέον εκτελέσεων από το 2017.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής έρευνας, φέρεται να είχε εντοπιστεί ένα «ορφανό» αποτύπωμα πάνω στην μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν κατά την διαφυγή τους οι δράστες, το οποίο όμως δεν εξακριβώθηκε αν ανήκε σε κάποιον από τους εκτελεστες του Σκαφρούρου ή σε άτομο που ανέλαβε να την κλέψει στο πλαίσιο των παρασκευαστικών ενεργειών της εκτέλεσης. Δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ.

Στη μοτοσυκλέτα των δραστών, διαπιστώθηκε βλάβη στο σταντ το οποίο δεν επέτρεπε να ανάψει η μηχανή και για αυτό εγκαταλείφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα λάθη των δραστών, τη μακρόχρονη παραμονή στο σπίτι του Σκαφτούρου και το υψηλό επιχειρησιακά ρίσκο που πήραν, η ΕΛ.ΑΣ δεν βρήκε αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Παράλληλα, δεν ξεκαθαρίστηκε πλήρως το γεγονός πως ο Σκαφτούρος την επίμαχη ημέρα της δολοφονίας του, δεν διέθετε φρουρά, ενώ άγνωστο τελικά παραμένει ποιος ήθελε να βγάλει από την «μέση» το Γιάννη Σκαφρούρο.

Από το «παζλ» της έρευνας, φέρεται να λείπουν καταθέσεις ατόμων οι οποίοι επισκέφθηκαν το σπίτι του Σκαφτούρου μετά την δολοφονία του, καθώς ουδείς ενδιαφέρθηκε να τους εξετάσει.

Έμπειρα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν πως τυχόν εξιχνίαση της δολοφονίας Σκαφτούρου θα οδηγήσει και σε άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με το χώρο της νύχτας, κάτι που με την στασιμότητα των ερευνών δεν φαίνεται ως πιθανότητα στο προσεχές μέλλον.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση