Διχοτόμηση Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Την σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνητικών βουλευτών φέρεται να επικαλείται ο Ιερώνυμος

Έντονη κινητικότητα υπάρχει λίγες μέρες πριν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το θέμα της διχοτόμησης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απέστειλε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες του agriniopress, αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως πλέον οι όποιες επιφυλάξεις της κυβέρνησης που εστιάζονταν στην βούληση των κυβερνητικών βουλευτών, έχουν καμφθεί, μιας και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές συμφωνούν με την διχοτόμηση της Μητρόπολης.

Ο Μακαριότατος πέραν της βούλησης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό , να περιγράφει τους λόγους που επιβάλουν την διχοτόμηση, που άλλωστε είναι βούληση της Ιεραρχίας εδώ και δεκαετίες με τις συνθήκες πλέον να είναι πιο ώριμες απο ποτέ.

Να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες μια σύντομη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Καραγκούνη, που φέρονταν με βάση εκκλησιαστικά ρεπορτάζ, ως ο μοναδικός βουλευτής που διαφωνούσε με την διχοτόμηση. Άγνωστο τι ελέχθη στη συνάντηση αυτή, αλλά έχει αξία πως αμέσως μετά, ακολούθησε η επιστολή του Ιερωνύμου στον Κ. Μητσοτάκη με την διατύπωση του αιτήματος.

Ρεπορτάζ και σχόλια του Αθηναϊκού τύπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναφέρει ανοικτά πως το «κλειδί της διχοτόμησης», βρίσκονταν στα χέρια του βουλευτή της ΝΔ κ. Καραγκούνη και πως ο πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στον Αρχιεπίσκοπο ότι, για να προχωρήσει η διχοτόμηση, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση