Σπ. Διαμαντόπουλος: Περιβαλλοντικό έγκλημα οι ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο

Θέλω να εκφράσω δημόσια την αντίθεσή μου στην επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Σγουρόβερκο», του Αρακύνθου.

Σε μια εποχή που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες βρίσκονται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ελέω ενεργειακής κρίσης είναι βέβαιο ότι χρειάζεται όλοι μας να συμφωνήσουμε σε ένα στρατηγικό πλάνο και εθνικό χωροταξικό πλαίσιο παραγωγής πράσινης ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Χώρας μας.

Ιδιαίτερα για το Δήμο μας μιλάμε για μία εγκατάσταση αιολικού πάρκου εντός Ειδικής Ζώνης Προστασίας του δικτύου Natura 2000 γεγονός που το καθιστά απαγορευτικό.

Φυσικά για να κατανοήσουμε όλοι μας τις συνθήκες που γίνεται μια τέτοια επένδυση αρκεί να αναφέρω ότι η τελική έγκριση λαμβάνεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το αρμόδιο Υπουργείο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέση των θεσμικών οργάνων της τοπικής κοινωνίας πλην μιας «τυπικής» όπως αποδεικνύεται γνωμοδότησης η οποία δεν είναι δεσμευτική για την τελική απόφαση ακόμη και όταν αυτή είναι αρνητική.

Αυτό όμως θα αποτελέσει άλλοθι αδράνειας για τη δημοτική αρχή ως επικεφαλής θεσμικός φορέας ή το εφαλτήριο για άμεση λήψη ενεργειών και αποφάσεων;

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου
Οικονομολόγος

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση