Κάτι αλλάζει στο Μεσολόγγι

Ανακοινώθηκαν χτες τα επίσημα αποτελέσματα τις σταυροδοσίας των Περιφερειακών εκλογών τα οποία ήταν λίγο πολύ τα αναμενόμενα. Κανείς δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την … πανελλήνια πρωτιά του Μαυρομμάτη – παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν εντός και εκτός ψηφοδελτίου-, ενώ ο Φαρμάκης σάρωνε και στους τρεις Νομούς, ακόμα και στο … κάστρο του ΠαΣοΚ, την Αχαΐα.


Εκείνο ωστόσο που έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως παρατήρηση είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται τόσο ξεκάθαρη στροφή των Μεσολογγιτών προς τους συμπατριώτες μας υποψηφίους κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Μέχρι τώρα ο καθένας μπορούσε να μπει και να «αλιεύσει» σταυρούς στην πόλη μας ανεξαρτήτως της κατάγωγής του. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτών των επιλόγων τα ζήσαμε για πολλά χρόνια. Η εκλογή του Φαρμάκη ωστόσο αλλά και η προσφορά (στο μικρό διάστημα που πρόλαβε) του Σπήλιου ως Υπουργού έδειξε το δρόμο που μπήκε για τα καλά στο αυλάκι στις τελευταίες εκλογές.


Και μπορεί ο Λιβανός αν και ανάβασε πολύ τις δυνάμεις του να μην τα κατάφερε (εδώ όμως οι παράγοντες έχουν να κάνουν περισσότερο με τους πέριξ του Σπήλιου κι όχι με τον ίδιο), η ομάδα Φαρμάκη όμως με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη σάρωσε στο Μεσολόγγι στέλνοντας εκκωφαντικό μήνυμα ότι οι Μεσολογγίτες ψηφίζουν πλέον Μεσολογγίτες. Προσοχή!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίζουμε με μοναδικό κριτήριο την εντοπιότητα αλλά ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τι μπορεί και τι θέλει να προσφέρει ο κάθε υποψήφιος για τον Δήμο μας.


Ας δούμε όμως και τι λένε οι αριθμοί, οι οποίοι δεν ψεύδονται. Αν κάνουμε μια αναγωγή στο σύνολο των ψηφοδελτίων του Φαρμάκη στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 40% κατευθύνθηκε σε υποψηφίους από την περιοχή μας. Αν δε τώρα σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι πολλοί δεν εξάντλησαν και τους 4 σταυρούς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Πέρα λοιπόν από τον Μαυρομμάτη που σάρωσε τον Νομό (μόλις στο 1% των τμημάτων δεν ψηφίστηκε) πολύ καλά πήγαν οι Κώστας Δαουτίδης και Φώτης Σκληρός ενώ εξαιρετικά για την εκκίνησή τους πήγαν και οι Πένη Σιδηρά και Νικολέτα Κιρκινέζου. Το τίτλο της έκπληξης κερδίζει επάξια η Αλίκη Μπριάνη από το Αιτωλικό αλλά όπως και να χει κερδισμένο είναι το Μεσολόγγι αφού ο Φαρμάκης έχει αποδείξει ότι το αγαπάει έμπρακτα ούτως ή άλλως αλλά και γιατί οι συμπατριώτες μας δείχνουν να ομονοούν με γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας. Αν οι Μεσολογγίτες καταφέρουν να ξεπεράσουν τη Διχόνοια τη «δολερή» που αναφέρει ο Ποιητής ο τόπος αυτός μπορεί να μεγαλουργήσει!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση